Пливе на Схiд мережжя дум

Татьяна Конюшенко
Напруга…біль…ярмо новин…
Десь там, за обрієм, гармати…
Трасують кулі, горя плин…
Там юність ніч іде стрічати…

Гаряча кров у молодих…
Їм би кохання, хміль цілунку...
Судьби щасливої триптих...
Щедрот лелечих подарунки…

Гаряча кров… розлИв болІнь…
Сніги червоні… заметілі…
І тут і там ворожа тінь…
Гарцюють пси... оскаженілі.

Розтане сніг… не вгасне сум…
Хоч і зійдЕ війни полуда…
Пливе на Схід мережжя дум…
А у душі... печалі грУда…