Бiла ворона

Вадим Лымарь
На подвір’ї новина:
Там свиня, дурна тварина,
Уявила, що вона –
Справжня прима-балерина.

У свинарнику вдяглась,
Вийшла, стала біля хати,
Покрутилась та й взялась
Гордовито танцювати.

Кінь регоче: «Сміх і гріх,
Завдяки якій це швачці,
Сало вийшло за поріг,
На пуантах, ще й у пачці?!

А за ним зайшлись кролі:
«Гей, свиня, куди несешся?
Ти ж, товстухо, від землі
І на дюйм не відірвешся»!

Всі сміються: «Дивина»!
Та свиня їх геть не чує:
Посміхається вона
І кружляє, і танцює…

Раптом, голос пролунав,
Десь з горіхової крони:
«Не сама ти, я впізнав
Душу білої ворони».