Люблять люди свiй кабмiн. Сатиричний вiрш

Бурчак Ворожбянский
«Люблять»  люди свій кабмін,
Він приніс їм стільки змін!
Взять хоча б новий бюджет…
Та його ж писав поет!
Всю з плюсами цю шараду
Подали міністри в Раду.
Там швиденько  депутати
Стали кнопки натискати.
… Але хтось почав волати:
–  Цей бюджет не слід приймати!
За подібні викрутаси
Нас  «зітруть»  народні маси!
Де прибутки, де реформи,
Він для звіту чи для форми?
–   Ви, колеги, мов граки,
Підтягніть свої паски, –
Враз почулося з кабміну, –
Рятувати слід країну!

… Вкотре згодні  і голодні
Теж  зробити це  сьогодні.
Та немає в бідаків
Ні пасків, а ні штанців...