Успiху бажаeш?

Галлий
  Успіху  бажаєш ?


Натхненно  успіху  бажаєш ?
Не  скигли  більше,  не  журись
Мерщій  до  справ,  чого  чекаєш
Та  з  виконанням  не  барись.

І  часу  не  марнуй  даремно
Та  озирнувши  навкруги
Рушай  розважливо  і  чемно
Ця  справа  мужнім  до  снаги.

Сльоза  не  раз  ще  вії  змочить 
Як  наполегливість  прийде
Вода,  як  звісно,  камінь  точить 
І  доля  вірний  шлях  знайде.

Десь  незабаром,  серед  ночі
Мов  провидіння  дивний  збіг
Раптово,  в  мить,  розплющив  очі
Визнання !  Врешті  переміг ! 

Хоча  б  на  трішечки  попустиш
Чи  знепритомнів  упадеш
Себе  ж  прокльонами  засмутиш
Та  долю  з  розуму  зведеш. 

Не  вистачить  на  спробу  іншу
Сприятливих  умов,  зазначу
Що  досягнув – тримай  міцніше
Й  ніколи  не  втрачай  юначе.

Не  стримуй  подих  ні  на  хвильку
У  боротьбі  за  набуття
Та  знов  і  знов  повторюй  тільки:
Журбі  немає  вороття.

Побачиш,  все  минеться  з  часом
Майбутнє  вразивши  своє
Ти  залишатимешся  разом
З  тим,  що  здобув – воно  твоє !