У руках

Варя Майер
Мої крила рвуться до бою.
У ритмі танго шукають твоєї посмішки, мріє.
Навіщо бажати непокірного "так" від прибою?
Коли сам ти і є стихія?
Коли сам ти і бог, і диявол
в одному обличчі.
Коли сам ти тримаєш журавля у руках,
сідаєш у калюжу марних сподівань,
що дуже.
Тхнуть.
Як прах зимового метелика.
І як вузькими джинсами на дискотеці,
намагаєшся не впасти зі стелі,
притримуючи ковдру.
А зранку у старій аптеці,
шукаєш гривню,
придбати активоване вугілля,
яке тобі потрібно, як покоцані панчохи.
І на досіві бажання палити,
насолоджуєшся післядощовим петрічором ,
що манить жити.
Як остання крапля перед фінішем.
Як рік у полоні інтернету.
Як модель після важкої дієти.
Досягаєш мети.