Украiна не едина

Нюша Анисимова
Не хотiли, щоб вмирала наша Україна.
Навпаки- щоб процвiтала i була єдина.
      Ви спiваєте у гiмнi -усi люди браття,
      А своїх братiв зi сходу кинули в багаття.
 
I горить земля Донбасу у нас пiд ногами,
I воюєте ви з нами наче з ворогами.
      Миномети, танки, смерчi, гаубицi, гради.
      Стiльки знищили народу, усе зруйнували.

Наказав нам Порошенко у пiдвалах жити,
Щоб до шкiл i дитсадкiв дiтям не ходити.
      Щоб старi та iнвалiди з голоду вмирали-
      Їхнi пенсii мiзернi й тi вiдiбрали.

Мирнi, дружнi, працьовитi жителi Донбасу-
Ми не виннi, що нема у вас свiтла й газу.
     Ви хотiли дорiг рiвних, так як у Європи.
     Треба ж було будувати, а не рить окопи.

Хто сказав вам яму рити i сусiда клясти?
Щоб самому битим бути i в ту яму впасти.
     Нехотiли, щоб вмирала наша Україна,
     Та мабуть уже нiколи не буде єдина.
******
декабрь 2014
14'14; 14-14; 14'14; 14'14;
 14'13; 14'13; 14'13; 14'13;
14'14; 14'14;