Good Bye, Ленiн!

Леонид Васильковский
               ...то, что памятники Ленину сбрасывают, это очень
               правильно.Говорят, вандализм, а я считаю, что
               вандализмом было везде этих истуканов понаставить.
                (В. Войнович)


У Київі скiнчилася епоха.
Зробили хлопці все без зайвих слів:
На шiю зашморг, потягнули трохи,
I Ленiн з п’єдесталу вниз злетiв.

Він там стовбичів якось недоречі,
За це порахувався з ним народ.
Відбили руки, що в крові по плечі,
Брехливий молотком заткнули рот.

Тепер  чистіше стало мiсто рiдне,
Бо цей пройдисвіт не стоїть вже там.
Що? Руйнувати пам'ятник не гiдно? –
А гiдно будувати їх катам?

Вiн голодом зморив пiв-України,
Поруйнував міста і села вщент.
Але настала i його година,
Спустів на Бесарабці постамент.

Ніколи був він не потрібен миру,
Мозолив людям очі все життя.
Нарешті він пішов на сувеніри,
А залишки відвезли у сміття.

Сміття це не просте, а історичне.
I хоч смердить ще трохи тут i там,
Його учення зовсім не довiчне,
Як пiв життя про це брехали нам.

I пам’ятник оцей менi не шкода,
I добре, що пiшла епоха з ним.
Я не прихильник хлопцiв iз "Свободи",
Але за це я щиро вдячний їм.

                Грудень 2013