це мiй народ

Владимир Хвостенко
Це мій народ! Моя Держава!

Моя земля! Моє життя!

І тут до мене, мов до мами,

Моє горнулось немовля.

 

Це все моє: і птах крилатий,

Сади квітучі і гаї.

Хто дав вам право убивати

Надію на моїй землі?

 

Я – Волноваха, Маріуполь,

Донецьк, Одеса, Буг і Львів!

Я взяв би ніжно вас на руки,

Щоб захистить від ворогів.

 

Народ мій знову потерпає,

а хтось збирає бариші.

І чорний смуток серце крає.

І гнів копичиться в душі!