Украi нська мова

Алла Мисяк
Українська мова – це народу  доля,
Це – країна , це  - Шевченко , незламная воля…
Це трембіти голос , солов' їна  пісня,
Це – родина , це – матуся , це квітуча вишня…
Це - волошки в полі , сонечком зігріті ,
У  державний прапор кольором розлиті.
Батьківщина це моя , зірка світанкова,
Казочка дитяча , душевна розмова,
Вишиванка , хліб бабусин , молитва до Бога ,
Це - стежинка , це – життя, без краю дорога.
Хата батьківська рідненька , калина , що в лузі ,
Ластівочка сизокрила  на чужині в тузі.
Весну жде , бо Україна їй по серцю мила,
Тільки тут вона гніздечко діточкам зліпила.
Ти плекаєш традиції , ріднесенька мова ,
Моя люба , дивом – дивна моя колискова.


                01.02.2015р.