Заповит

Коньшин Геннадий
 Коли б тільки знав ти Шевченко Тарас.
 Як захід гарматами нищить Донбас.
 Як знав би Тарасе що коїться лихо.
 Холопи воюють олігархам на втіху.
 Пішли брат на брата й батько на сина,
 аж зовсім здуріла твоя Батьківщина.
 Заплямана кров'ю велика Країна
 і стогне земля,
 і Дніпро не реве, а мовчить.
 І знов на майдан, революція йде.
 І знов за атАмана хто зна бУде.
 За кошти що платить їх олігархія,
 в Країну прийшла навіть не анархія.
 А зовсім страшніша й лютіша біда.
 Людей поділили на два табори
 і кожен з них має свої прапори.
 Львів'яне волають: "Країна-Єдина".
 При цьому стріляють підступно у спину.
 Поводяться так наче є вони боги.
 На справді жорстокі та злі бандерлоги.
 
 Чому ж Тернопіль та Волинь
 з Донбасу робите Хатинь?
 Скажить мені будь ласко панство.
 Чому в Країні стільки хамства ?
 Вона немов те сіре царство.
 Занепад, розлад та коварство.
 Та ще й вбивають, ріжуть, жгуть.
 Чому панове я питаю?
 Коли держава потрепає,
 кати як ті царі живуть.
 Солодко сплять і смачно жруть.
 Безкарно кров людьскую п'ють.
 
 Благаю люди схаменіться.
 Бо кров людьська то не водиця.
 Чи є ви справжні українці?
 Хто увімкнув зелене світло вбивцям?
 Таких питань ще є багато.
 Наприклад: Де оця жорстокість узята?
 З якою ви немов звірята
 пішли з сокирою брат на брата.
 Невже вас цьому вчить козацька слава!
 І посміхається від болю
 ота сама шляхетна доля.
 Та хто ж ті ваші вороженьки,
 що згинуть як роса на сонці...
 Які ж то браття запанують,
 та й у якій сторонці.
 Можливо будуть то Литовці,
 може то Поляки.
 Чи ще якіїсь там Германці,
 чи Американці.
 Усі вони стояли із вами на отом Майдані.
 Обіцяли дати грошей, а дали кайдани.
 Прагнули ви до Європи,
 жити із ними у купі.
 Та вони вас залишили з Україною у дупі.
 Тож вже годі нам казати що вас є мільони,
 а насправді то лютують чорні "Айдар" батальони.
 І не треба нам брехати що "Вона-Єдина".
 Бо нема в вас вже Луганську та Донецьку із Кримом.
 Підмінивши поняття патриот на зрадник.
 Захопили владу силою як отой загарбник.
 Тепер знаємо що ви, бісові засранці.
 Ні які не патріоти, а справжні самозванці.
 Смокчите з народу кров, мов впускний колектор.
 Прикривають вас фашисти з банди "Правий Сектор".
 
 Ось тобі і маєшь. Куди йти не знаєшь.
 Звідки це узялось кодло, знов і знов питаєшь.
 І даремно, і не в тій Країні правди ти шукаєшь.
 Та й живи собі як хочешь. Маєшь те що маєшь...
 Як би прокинувся Кобзарь, побачів що накоїв світ.
 Не завагався б а ні мить. Переписав би "Заповіт"!