Хворi мрii

Петро Керанчук
Земля  свавілля не витримує без міри,
В бетоні мруть квіткові килими.
Хворіють ріки,  діти світу, навіть  мрії!
Від  забаганок  вище голови.

Черствіють душі з золотої лихоманки
До їх проблем бездушні Бог і світ.    
Вже і злодії одяглись у вишиванки,
Укоротивши бідним людям вік.

Невже забули вічну заповідь  Ісуса?
Бажаючи  для того лише жить –
Щоб відчувати в житті бісові спокуси ,
У забаганці  здійснивши   щему мить.

Без ліків зачахне людська душа і  світу,
Та  неодмінно настане  такий час.
Як справедливість людську совість не освітить,
Земля і Бог відвернуться від нас.

Приспів:
   Хвора душа світу не відкриє літа,
 Із-землі не злізе цілий рік зима.
 Бідних та багатих одні усім літа,
 Порівняє снігом  чорна пелена.