Попрошу я в моря три зорi-перлини...

Натта Ли
                Присвячую Надії Михайлівні Скачко

Попрошу я в моря три зорі-перлини,
Виберу найкращі, що лежать на дні.
І зроблю з них перстень бірюзово-синій,
Сонячним промінням напишу на нім:

Вчителько-таланте! Ваші добрі очі
Відчиняли двері у незнаний світ,
Де рожеві лебеді крилами лопочуть,
Де Шевченка-батька лине «Заповіт»…

Лебеді дитинства… Ви на їхніх крилах
Малювали Слово, наче оберіг.
Вчителько-лебідко, рання зоре мила!
Ті уроки в серці збережу навік.

Школа, школа, школа… Сонце без проміння,
Всесвіт без планети, пісня без душі…
Без очей хороших школа опустіє.
Ви ж були тут серцем. Як без нього жить?