Я Украiнка!

Натта Ли
Я – Українка! Я пишаюсь родом.
Мої діди солдатами були.
За Україну, за народ, свободу,
За вільний труд стояли, як могли.

Я – Українка! З січовим корінням.
Натхненна духом козаків, молюсь
За пшеницеволанну Батьківщину,
За Україну дорогу свою.

Я – Українка! Влюблена в свободу
І вічно юна в душах поколінь,
Я – пісня, праісторія народу.
Я Україну підійму з колін.

Зійду, посіяна в холодну крицю.
Зійду, полита Словом навесні.
О, Слово! Дай же мовою напиться,
Щоб житом прорости між бур’янів.