Кайтеся...

Ирина Никитенко-Савина
Хай буде небо i земля,
Хай будуть зорi у долонях,
У яслах посмiшка маля,
У бабцi сивина на скронях,
Хлiбина свiжа на столi,
В печi духмяна каша,
I ситi дiточки малi,
Й сита країна наша!
Я хочу миру без вiйни,
Щоб посмiхались дiти,
Щоб України живi сини,
Й не на могилах квiти.
Хочу, щоб грошi- це смiття,
Щоб сон- це тиша ночi,
Навколо спокiй та життя,
Й сухi у мами очi...
Зупинiться хоч на мить,
Погляньте вже довкола,
Невже, сердечко не щемить,
За батькiвщину голу?!
Грошi, слава, жадiбнiсть,
В обшорах мiлiони
Виллються вам в ненависть,
В гiркi людськi прокльони.
Ставайте на колiна хутко,
Просiть, молiть у Бога
За те, що Україна в смутку,
За втрачену дорогу.
Просiть у дiточок невинних,
Що втратили родини,
Кайтесь у намiрах злочинних
До кожноi людини.
Сльозами горе омивайте
Поряд з матерями.
З колiн кривавих не вставайте,
Кайтеся без тями!