Корiння родове

Вячеслав Романовський
Так, основа – село. Звідси праця щоденна і хліб.
І кринична вода. І причастя від степу  чи  лісу.
Тут і простір широкий – його ще ніхто не загріб.
Всі – немов на долоні:  трудяга і ледар-гульвіса.

Так, основа – село.  Де гостинність і де доброта
В кожній хаті живуть, як не приспані совість і шана.
Тут із двору калина і пишний квітник привіта,
А увечері пісня обніме, неначе кохана.

Так, основа – село. Та довкола  частіш – пустирі.
Навіть назви зникають.  Як свідки – лише кладовища.
Та  – ще пам'ять, яку не стирають сільські трударі,
Бо про рідне село, книгу книг – родове коренище…

12.02.2015