Сину, ти мiй сину

Екатерина Таратун
Сину, ти мій сину
Єдина дитина моя
Навіщо мене ти покинув
Зосталась я в світі одна
Сину, ти мій сину
Єдина дитина моя
Ти сонце мені погасив
Зосталась сама темрява
Сину, ти мій сину
Мій рожевий цвіте
Хто горе розділить моє
Хто старість мою привітає
В коралах калина край хати
Лунає клекіт журавля
Але його ти не почуєш
Глибока могила твоя
О сину, спини мої сльози
Я плачу, їм впину нема
Хіба я тебе не любила
Я тільки для тебе жила
Нехай червоніє калина
І вітер у лозах шумить
Я більше тебе не побачу
Прощай мій єдиний навік
І плаче у лузі береза
І сльози стікають з листка
Так рано пішов ти в могилу
Скінчилась стежина твоя
Немов метеор в темнім небі
Ти блиснув і швидко згорів
Залишив лиш спогад про себе
І рану пекучу у серці моїм
Ти, матінко земле,
Прийми мого сина
У ніжні обійми візьми
Даруй йому спокій
Даруй йому милість
Не дуже на груди дави

7 листопада 2000 року