Каламбур на беларускай мове - 134

Леонид Ганчаров
Каламбурны дыялог двух мужчын на беразе Куры аб карысці цыгарэт

- Я лёгка магу пераплысці КУРУ,
Таму што штодня для здароўя КУРУ.
Навошта, мужык, ты прыйшоў ДА  КУРЫ?
- Яе пераплыць!
- На, бычок ДАКУРЫ!

***

Каламбурный диалог двух мужчин на берегу Куры о пользе сигарет

- Я легко могу переплыть Куру,
Потому что ежедневно для здоровья курю.
Зачем, мужик, ты пришёл к Куре?
- Её переплыть!
- На, бычок докури!