ХIяре мас хIабукиб

Салим Герейбеков
Кудия ити пачне,
Жандаргуне дирибил?
Кудияра девлекебт,
ХIярамил мас биргъибил?!

Пачнера девлекебтра,
ЦIябил хIяре убихьиб.
ИтI чуни биргъуй масра,
ХIяре барх архIабукиб.

Арале лебил гъяйзе,
БебкIа хIисаб хIабариб.
Гьар дурабиркуй гъайзе,
Гъугъадеш цIакьле бариб.

Мас бяргъес хъямбукIуле,
ХIялал хIянки хIабариб.
ХIярам мас чукьбирхъуле,
ХIябизе гIязаб баргиб.