Каламбур на беларускай мове - 135

Леонид Ганчаров
Каламбур клапатлівай жонкі захварэўшаму мужу

Затушы цыгарэту хутчэй і ЗАПАЛКУ,
Будзеш піць самагонку - вазьмуся ЗА  ПАЛКУ.
Хворы ты: лоб гарыць і гарыць, як  ПРАС, ПІСЯ.
Дай раздзену, разую, кладэiся, ПРАСПІСЯ.

*****

Каламбур заботливой жены заболевшему мужу

Затуши сигарету быстрее и спичку,
Будешь пить самогон - возьмусь за палку.
Больной ты: лоб горит и горит, как утюг, пися.
Дай раздену, разую, ложись, проспись.