Палач 11. 02. 2015

Ярослава Луговая
Чи Валентин чи Купідон
У почуттів взяли полон.
Ведуть на страту палачу,
А я шепчу, кажу, кричу -
......................................
Чому за щирість почуттів
Мене карають сто катів?
Чому любов мене казнить,
А серце огнієм горить?

Чим заслужила біль мовчання
І каторгу того чекання,
Що ріже серце, наче ніж,
Пронизаний у м`яз наскрізь?
.......................................
Чом серце болісно болить,
Коли всміхаєшся на мить,
А потім грізно відступаєш,
Холодним льодом огортаєш?

За що любов`ю покарав
А душу й тіло не пізнав?
За що зневагу заслужила?
Чом відтинаєш білі крила?
.........................................
Ти - мій палач, моє кохання,
А вірш - моє гірке зізнання.
Чекаю вироку судді -
Чи я існую, чи вже - ні....

Посвящается Актёру в образе.

Автор картины - Пино Даени.