Сыну

Дея Караваша
Праменчык востры нібы меч,
Расёк ён хмары ды на часткі.
Вось кабы сыну майму мець
Так сама сілы с Боскай ласкі!

Каб ён імя свае заўжды
Абгрунтавана, смела нёс
Аховывая ад бяды
Усё,што дал на счасцця лёс.

Мая крывінка - Божы меч
Мае надзея і сумленне.
Няхай грудзей маіх надхненне
Гадуе сілу тваех плеч.

(Міхаіл-Божій меч)