Лiто

Екатерина Таратун
Ромашки білі і духмяні
Цвітуть у полі і гаю
До сонця тягнуться, сміються
І сушать вранішню росу
А вітер грається із житом
Легенько хвилею біжить
Тут перепілка співає:
«Як радісно у світі жить»
Волошки в житі голубіють
Тендітні квіти польові
Я з них в дитинстві, пам’ятаю
Плела волошкові вінки
Повітря чисте і прозоре
І пахне медом і вином
Он квітне липа, край дороги
І бджоли мед несуть гуртом
І жайворонки в піднебессі
Літають, весело кричать:
«Летіть сюди, тут сонця більше
І хмара й вітер гомонять!»
Сміється просинь над полями
Який чудовий отчий край
І жито колос наливає
Тут стигне щедрий урожай