Зы лъэпкъ

Анатолий Зекох
Жьыбгъэ машIоу узыхьыгъэм,
Утын лыеу къыуихыгъэм:
ГумэкIыгъоу къытфихьыгъэр-
ТишIулъэгъоу трахыгъэр.

УпчIэгъожьы тэ ташIыгъэп,
Сыд шъузфаер къытаIуагъэп:
Сыгу хэкIы къыташIагъэр,
Зэсэгъафэ тфэмышIагъэр.

Сыда, гъурдмэ тядэIугъа,
Гъогу пхэнджы тырыкIуагъа,
Тызэу, тпкъыкIэ тымыхъуагъа
ТишIулъэгъу -  зытырядгъэхыгъа?

Лъы итыгъэба тыкъыным-
Тигъэщтагъа лъэшэу къиным?
Сыда пыим тэ зеттыгъа,
Сыда тпсэхэр тымытыгъа?

Хымэ чIыгумэ тарыхьагъэу,
Тэ тфэмыхъоу къэтэкIуахьы;
Тимылъагъо тытехьагъэу,
Лъпкъы кIодэу тэ тэкIоды.

Сыда ормэ зядгъахьыта?-
Танахьдэеп тэ тищэпкъкIэ!
Сыда зыпчэу тымыштэта,
Зы зытшIынэу тэ тилъэпкъкIэ!?