Lament animal

Мироненко Анастасия
Не милий більше нам людський жорстокий світ.

Ми хочемо відкритись вам, і вам від нас завіт.

Брати ми ваші менші, так нащо ж ви тоді,

То вбивством, то отрутою лишаєте тварин на самоті?

Суспільство сьогоденне панує навкруги,

І з повною зневагою вганяє в батоги.

У ті пустельні грати, що душу жмуть до сліз,

Що серце виривають, як шерстю ти обліз.

Людина – річ розумна, та тільки не в цей час,

Як куль для полювання у закутку припас.

І рибам у водоймі все гірше кожен раз,

Як діюча машина їм викине свій газ.

Птахи не хочуть пісні, бо відчувають страх,

Бо не потрібні людям… Та що ж у вас в серцях?

Домашнюю тваринку викидують на двір.

І тут ще не відомо – людина ти чи звір!

А скільки браконьєрства ми бачим повсякчас.

Для вас це насолода, та тільки смерть для нас.

Голодні, непотрібні плетемось де-не-де.

Думки не покидають: «Нехай цей день мине».

А вам же подавайте – еліту, чисторід…

Проста мала дворняга глядить тобі услід.

Людино, стань добріше, пошли нам свій привіт.

Душею приклонися, щоб став щирішим світ.