Воно

Яна Сыса
Третій вимір, галактика інша.
Так, здається,  воно звучить,
Коли серце колотиться швидше
І безпричинно ось так кричить.

Переливає з пустого в порожнє,
Перемальовує щастя в сум.
Робить із впевнених у собі тривожних
І легко впускає в артерії струм.

Що воно здатне зробити опісля:
Зрадити віру, кинути в брухт?
Позабирати улюблені крісла,
Бомбами знищити залишки бухт?

Що тобі нишком врятувати під силу,
Те залиши як спомин у серці.
Темінь минулої ночі просила
 Їй залишити одне лиш люстерце.

Третій вимір, галактика інша
Та, здається, вже тут кінець.
Тут помаленьку зникає тиша,
Сили всі зводяться нанівець