322. Айрэн Гриин

Вячеслав Толстов
Кто боги?
Боги все - трижды
дистиллированные самоубеждения истории,
из которых всё, в основе было истолковано.
Кто боги?
Боги - чистое по своей сути понимание,
Рассуждение, мудрость,
Из которых страсть, предубеждение,
невежество,
было с напряженностью -
За них я обращаюсь в оправдание!
(верлибр)
322. Aaron Greene

Who are the gods?
The gods are the thrice distilled principle of history,
Of which all the matter of fact has been interpreted.
Who are the gods?

The gods are the pure quintessential of understanding,
Judgment, wisdom,
From which passion, prejudice, ignorance,
Have been strained -
To these I appeal for justification!