Тарт колунду

Оф Аржанг
Кёчё бою зым карагай
бетондолгон мамылар,
Ар казыкка талапкердин
сурёттёру кагылаар,
«Ата Мекен» ётсём экен – деген
ушул баракча,
Ылай жолдо, бекеттерде,
таштандыдан табылар.

Кузгу тушкён жалбырактай
кёчё бою баракча,
Санап кёрсён мына ушулар
аябаган кёп акча.
Бирин алдап, бирин жалдап
тандайынан чан чыгып,
Шылуундары ыйман сатат
депутатка барганча.

Ээй депутат кёзун ачып
карап койчу элинди!
«Кёр оокат»- деп боёмолоп
сатпагыла жеринди.
Тарт колунду ыйык жердин
кусуру бар, анты бар,
«Чаламандын чак тушундё» казып
коет кёрунду.

ОРМОН ШАРШЕНОВ