W oddali, po zachodniej stronie...

Просто Дорота
Петър Алипиев

ЗАЛЕЗ

На запад някъде, далеко
пак виждам как потъва леко
пламтящото червено колело,
как плавно времето отива
и днешното добро и зло
спокойно с нищото се слива.

 

ZACHOD SLONCA

W oddali, po zachodniej stronie,
dostrzegam, jak czerwienia plonie
topniejac powolutku slonca krag.
Jak nieuchronnie swiat sie zmienia,
spokojnie czas unosi w mrok
te dobre i te zle wspomnienia.