Моряци

Величка Николова -Литатру
Автор: Величка Николова - Литатру

Моряците отплуват на далече.
Пристанищата са им твърде тесни.
Те тихичко си пеят всяка вечер,
подобно на поетите чудесни.

Рибарите ни май са романтици –
заплитат в мрежите си дъждовете
и като влюбени в морето птици,
се вслушват в шепота на ветровете.

Моряците отбягват бреговете –
били любовни пристани до вчера,
а днес в тях тъжно плачат дъждовете,
погребали: надежда и химера.

Моряците са влюбени в морето.
Вълните са им верни годеници,
чиято обич стига до небето,
подобно – влюбени в живота птици.

Литатру
София,22.12.2014 г. 09:43 ч.