Украина понад усе

Ладамир Сережень
Україна понад усе! –
На каналі лунає, на п’ятім
Україна понад усе!
Для країни цей заклик – прокляття!
Україна понад усе!
Спишуть вбивство, грабунок і зраду!
Україна понад усе! –
Гвалтівник посміхається радо.
Україна понад усе!
Це вже лікар займається справою,
Своїм лезом, немовби мечем
Ріже органи. Теж йому слава?
Понад що? Чи спитаєте тих,
Хто в запалі залізом бряжчали?
Та не вийде! Третина із них
З переляку уже повтікали.
Ще третина грабує людей
І вважає себе за героїв.
І, наївшись нацистських ідей,
Ще третина повзе з поля бою.
Україна понад усе!
Понад жаль, понад совість і гідність!
Україна понад усе!
Розстріляй колорадку вагітну!
Україна понад усе?
Понад сміх діточок? Понад квіти?
Понад шибки, що дід твій несе
На смітник, бо снарядом розбиті?
Понад плач матерів чи дітей,
Що лишились без сина чи тата?
Понад дахи розбитих осель?
Понад кров твого рідного брата?
Україна понад усе! –
У долоні ляскає вбивця.
Україна же хрест свій несе.
До останнього, до українця…