В очите ти

Ласка Александрова
Знаеш ли какво искам?
Да виждам в очите ти
розово утро
от птичи трели огласено,
да виждам залеза пурпурен,
целуващ нежно морето
и после звездите
около луната танцуващи,
а в тишината –
пътеката нейна
как ни загръща с вълшебство.

Искам да гледам
в очите ти.