Минск

Анна Федорук
Я буду чытаць твой настрой
Па тым, як мільгае ліхтар.
Па тым, як у восень журбой
Лістота прымае загар.

Я буду чытаць твой настрой
Па лужыне ў сонечны дзень,
Па шклянцы разбітай, старой,
Што вабіць пяшчотны прамень.

Я буду чытаць твой настрой
Па тым, як малюе мароз.
А ўночы, мой Мінск, горад мой,
Агульны мы сніць будзем лёс.