U daloniah

Евгений Якимович
Я трымау цябе ў далонях
Хiба ўчора. Зiялла як цуд.
Але шэрым у аблоках i блоннях
Завалочанна неба як бруд.
..
Я заусёды трапляу ў нязгоду
Ды с нязгоды тваей неўзгадаў
Захапiцца дзiўцячаму. Богу
Не малiўся ужо, не чакаў.

Але сталася. Ты адбылася -
У жыццi маiм - цуд i анёл.
С тваёй цнотаю я не змагаўся,
Палюбiў цябе - слоду и боль.

Сэрдцу нельга зусiм хвалявацца,
Бо вачыма не здоляць, не бачаць.
Калi цяжка нам разам застацца,
"Я кахаю" - што можа то значыць?