Украйна

Радко Стоянов 2
Украйна! Някогашната ни прародина,
която още пази гроба на Кубрат!
Украйна! На земята райската градина,
воюва днес със себе си и своя брат!...

Украйна! На раздора ябълката златна!
И вътре, и навън я дебнат подлеци…
Примамка тя е твърде сладка, апетитна
за своите и чуждестранните крадци…

Народът ще реши с кого да управлява
и накъде кормилото да завърти!
А който святото му  право не признава,
със подлите си цели нека се прости!