УркIилзела хугил дард

Салим Герейбеков
Дия уркIилзела хугил дард,
Даршал пайке рахле бутIува,
Ца пай гонзалзе лебакIале,
Жанане дубкIар уркIдухъува.

Лерил шиниш кьар духъутIдурар,
Лерил хIинтIага вавне угъар,
Зубразе дирвт хIадакIиле,
Дахъол замайни заб хIадурар.

Дия уркIила хугил анцIкьи,
ЯцIал пайке рахле бутIува,
Ца пай урхьназе лебакIале,
Урхьу угъар кIантI кахIалъува.

ЦIахле лерил бялихъме дубкIар,
Дунъялзела гIялам къагъбурар,
Къагъбугьубил халкь айихъбарес,
Зубразакан заб дурхIадурар