Теплый вечер

Блантер Татьяна
Теплый вечер, тихий ветер, свежий стог,
Уложили спать меня вы у земли.
Улеглись и клубы пыли вдоль дорог.
В небе месяца проглЯнул  бледный рог,
А вокруг, тихонько, звезды расцвели.

Заколдованный вечерней тишиной,
Я не смыслю,  где рука, где голова.
Вижу я, с природой слившийся душой,
Как дрожат от ветра звезды надо мной,
Как растёт в тиши зеленая трава.

           *********

Цёплы вечар, ціхі вецер, свежы стог
Улажылі спаць мяне вы на зямлі.
Не ўстае стаўпом пыл светлы ўздоўж дарог,
Ў небе месяца праглянуў бледны рог,
Ў небе ціха зоркі расцвілі.

Заварожаны вячэрняй цішынёй
Я не цямлю, дзе рука, дзе галава;
Бачу я, з прыродай зліўшыся душой,
Як дрыжаць ад ветру зоркі нада мной,
Чую ў цішы, як расце трава.


Максім Багдановіч 1891 - 1917  (С белорусского)
  http://vershy.ru/content/tseply-vechar-tsikhi-v