княгиня мария магдалена

Анна Федорук
З’явілася мне ўночы
Марыя Магдалена.
Той сон нібы прарочыў,
Што прыдзе хутка змена .

Чакала рух культурны
Падымецца з паліцы,
Вунь той старой і пыльнай,
Дзе кнігам добра спіцца

Зусім не зразумела,
Што сон быў пра каханне,
Што грэшным стане цела
І не прайду вызнанне.