Наша мова

Вячеслав Романовський
Мово наша колоскова, материнська мово,
У тобі козацька слава і Шевченка слово.

У тобі душа народу, його сміх і пісня,
У тобі надія наша, віра благовісна.

Хто без тебе, той по світу – перекотиполем,
Зачерствіло в того серце, не взялося болем

За родину, за державу…
                Хай чужим воздасться.
Буде жити у чужому, там шукати щастя.

А воно – чуже, не рідне – не вдихнуть євшану,
І забути батька-матір, звичаї і шану…

Мово наша колоскова, материнська мово,
У тобі козацька слава і Шевченка слово.
9.03.2015.