Вiдпочинок у лiсi

Владимир Солошенко
Я в лісі сам вже більш години —
До нього ходу п’ять хвилин.
Зустрів там сосни та ялини,
Гусей летів із Півдня клин.

Весни прикмети бачу всюди:
Вже з цвітом рання сон-трава.
Набрав повітря повні груди,
Почув як соловей співа.
 
До річки вниз крута стежина,
Стоять берези у води.
Ми рідко бачим ці картини,
Частіше треба йти сюди.

Так тихо, повний штиль на річці,
Дзеркальна світить неба гладь.
Вмить риби плескіт чути різко,
Та Сонце вже заходить спать.