У марах мы здольны на многае...

Юркевич Мария
У марах мы здольны на многае,
Гэта не так, як ў жыцці:
Хвалі раскінуцца вольныя,
Горы ўзыйдуць на пуці...

У марах ў хвіліны натхнёныя
Роўнай дарога здаецца,
Якая ў жыцці неадольнаю,
Звілістай сцежкаю ўецца.

У марах на крылах скрозь цемру
Мы праляцім бесклапотна.
Хмары развеюцца ветрам,
Сонца засвеціць лагодна.

Рэальнысць засцелюць туманы,
Узнікнуць сумненні і страх...
Хочаш, каб збыліся мары -
Усё ў тваіх руках!