Нешла мез

Салим Герейбеков
Дигахъисра нам бурес,
Нешла мезис ахъука,
ХIадаладкIан нешла мез,
ХIялая кьацI мамука.

АхIарил нешла мезли,
Биркур гьарил гъай укIас.
Дагьува хIа мез; кьацIли,
УргIул кайъэ хIу укас.

Нешла ниъли ухъува,
Мез дехIте хъумартале,
УрхIла мезли; искьува,
Гьарбари гъай укIале...

Их балбиркуй зат хIина,
ХIатI хIялал ниъ хIадурар.
Нешла мезли гъай укIан,
ХIурмат хIа цIакьле бурар.