Руханка Бедрик

Наталья Гуркина 2
Бедрик крильцями махає

І на квіточки сідає,

Знов злітає догори;

Крильця роблять раз, два, три.

Вниз летить і догори,

Крильця роблять раз, два, три.

Бедрик добре серце має:

Квіти в спеку поливає,

Витирає бруд з кори, – 

Лапки роблять раз, два, три.

Навіть як гудуть вітри,

Лапки роблять раз, два, три.

Бедрик любить пострибати,

Дупкою повихиляти.

Крильця вниз і догори

Роблять справно раз, два, три.

Тулуб вниз і догори

Нахиляє раз, два, три.

Ніч прийде – лягає спати,

Буде зорі рахувати.

Сни колишуть раз, два, три

До ранкової пори.

Сни гойдають раз, два, три

До ранкової пори.

Вранці бедрик всіх вітає,

Знову крильцями махає.

Вниз летить і догори,

Роблять крильця раз, два, три.

До вечірньої пори

Він радіє раз, два, три.