Весна

Екатерина Таратун
Царівна-весна у гості прийшла
В ізумруд все кругом одягла
Верби плакучі й берези
Що стоять над ставком край села
Далеку зорю запалила
Весняну росу розлила
Мене на світанку збудила
На стежку в поля повела
Верби високі над ставом
Ті слухають пісню оту
Що їм соловей на зорі заспіває
А потім летить вдалину
Ти рідний, мій краю
Де найду я таку ще красу:
Чисте небо, блакитне, високе
І замріяну нашу Сулу
Жайворон в полі співає
Калина у лузі цвіте
Чарівні пісні дівочі
Хай лунають на нашій землі

24 жовтня 1986 року