Чому ти приходиш у сни?

Олеся Козар
Чому ти приходиш у сни?
Невже тобі простору мало?
В мої безсонні світи
Вриваєшься на халяву.

Весна обіцяла прийти,
Принести охапку квітів.
І райдуг із васильків,
І сонця проміння втіху.

І я засинаю із цим
У предчутті щасливім.
Під щебет птахів голосних,
Що з теплих країв прилетіли.

Та звідки ти взявся?- Скажи?
Як грім серед ясного неба,
Нічним кошмаром вночі
На що воно мені треба?

Так тихо стало ураз
Лиш серце колотить у грудях
Із губ виривається шепіт:
"Та я ж про нього забула"...

І вмить із зимової сплячки
Повертаються всі болячки.
Весна обіцяла прийти
Та це, мабуть, з іншоі казки.