Пролетно

Радко Стоянов 2
Зимната вечер догаря,
стихва повеят студен,
мигли вълшебни разтваря
Първият пролетен ден.

И чародей чудотворен
пръска навред аромат,
пее южняк неуморен,
птици в небето кръжат.

Колко усмивки красиви
като зората блестят,
колко сърцата щастливи
с нови надежди горят!

И като извор кристален
идва при нас радостта,
и като огън разпален
идва при нас Любовта!