Таких як я

Ди Мэй
Таких як я вже більше не вертають.
Таких як я портрети малюють на стіні.
Таких як я посмертно ще чекають.
Таких як я палять в Іловайському котлі.

Таких як я до смерті лиш кохають.
Таких як я командири залишають у біді.
Таких як я завжди всі пробачають.
Таких як я тіла згорають у вогні.

Таких як я в молитві всяк згадають.
Таких як я батьки у свої 40 вже сіді.
Таких як я до Раю позачергово пропускають.
Таких як я криваві руки вже бліді.

Пробачте мамо. Думки твої мене лякають.
Не виглядай мене на горизонті по весні.
Не плачте, мамо. У цинковім гробу мене ховають.
Не забувай: Герої не вмирають на війні.

27/09/14