будь певен

Виктор Сурженко
…облиш дратуватись, не втомлюй нікого,
інакше збігають у злобі часи…
коли дні хвилюють і гаснуть безмовно…
хіба що свідомо забудь куди йти?..

на голову злива – то сльози терпіння…
мчить страх забобонний, лукавий услід, 
жени разом з вітром, не стань на коліна,
дивись в очі смерті, себе не жалій…

не жебрай у вчора за біль співчуття сліз
принось у світ божий лиш добрі діла.
будь певен, що так буде добре усім…