Выпрабаваннi

Макс Хот
Нас гартуюць выпрабаванні.
Яны, як быццам бы нас чакаюць,
І, калі жыццё тваё пустое,
Дык толькі цяжкасці выратуюць.

Яны не проста ўзнікаюць,
Раптам каля парога твайго,
Яны тваёй душы нагадваюць,
Быў грэх, и вось, расплата за яго.

Хто сее зло, той зло атрымае,
Вернецца добрым зноў дабро.
Ты чакай! Прадставіцца выпадак неўзабаве.
Глядзі, не ўпусці яго.

(Хацько Максім 23.03.2015)