Н. Винграновский. Моя осень. Мне шепчет дождь...

Лариса Геращенко
-украинский поэт, 1936-2004 гг.

Мне шепчет дождь травою о тебе,
читает реку серыми глазами.
И надо отдохнуть полям и всей земле…
Лежит гора с сосною за плечами.

Насквозь промокло небо,стебельки,
веселые растут у зайцев зубы,
и семечки арбузные стеклись
пурпурною росой на мои губы.

Тревогу в письмах удлинили дни.
Леса на глину, на песок опали…
Лишь ты одна,.. одна лишь ты –
палишь мой сон и душу мне опалишь…

Март, 2015 г.
оригінал

Шепоче дощ про тебе у траві,
Ріку читає сірими очима.
Ідуть з роботи землі степові,
Лежить гора з сосною за плечима.

Сухе намокло небо і стебло,
У зайченят ростуть веселі зуби,
І кавуняче зернятко стекло
Червоною краплиною на губи.

Подовшали тривоги і листи,
Лісі на глину, на пісок опали.
Лиш ти одна, мені одна лиш ти
Мій палиш сон і душу мою палиш.

1975 р.