Мез гьаманра жирдукIар

Салим Герейбеков
Дергъо кьалике рахле,
Камил цIа лабкахъале,
Лерил кьар игор дархле,
БяхIяхъес угьхIавгьале.

Халкь мезбукIале рахле,
Камилике бягъиле,
Лебил чарх угIа бархле,
Чуке халхIабикиле.

Варгина кIавзе рахле,
ИмцIале заб дарале,
Шин датдулхъани дархле,
КIачIагъес угьхIавгьале.

ИмцIале гъай-мез рахле,
Дунъялзе гIяйдарале,
Лебилра гIялам бархле,
Мезике марбурале...

Мез кIачIагъес урхIаврар,
"Их хIяйзе букIар, букIар",
БукIар иле халкь букIар,
Мез гьаманра жирдукIар.